Mítoszok és tények a nyerőgépekről

Mítoszok és tények a nyerőgépekről

2017-08-18 13:55:07 - Braňo "Ace"

A nyerőgépek a legkedveltebb játékok közé tartoznak a kaszinókban és ez igaz az online szerencsejáték világában is. Megjelenésük óta sikeresen tartják vezető pozíciójukat a legnépszerűbb szerencsejátékok között. Azonban lehetséges, hogy van pár érdekes tény amit eddig nem tudtál a nyerőgépekről; ha például azt hiszed, hogy a legtöbb nyerőgép az Amerikai Egyesült Államokban található, akkor bizony tévedsz – annak ellenére, hogy Las Vegas valóban az Egyesült Államokban van. Alábbi cikkünkben bemutatunk 15 érdekes mítoszt és tényt amelyeket eddig nem tudtál a nyerőgépekről.

  1. A legtöbb nyerőgép a világon, meglepő módon Japánban található. Itt 27 lakosra egy nyerőgép jut.
  2. Az Amerikai Egyesült Államokban összesen 800 000 nyerőgép van bejegyezve. Ezeknek több, mint a negyede Las Vegas-ban található.
  3. A legnagyobb jackpot nyereményt földi kaszinóban, Las Vegas-ban, az Excalibur hotelben nyerték. Egy 25 éves szoftver mérnök 37,9 millió dolláros nyereménnyel térhetett haza.
  4. Az online világban a legnagyobb nyereménnyel egy Jonathan Heywood nevű játékos büszkélkedhet, aki a Mega Moolah nyerőgépben megnyerte a 13,2 millió font értékű progresszív jackpot-t. Ami méghihetetlenebb, hogy ehhez, csak egy 25 penny tétre volt szüksége.
  5. Rengeteg mítosz terjeng a nyerőgépek körül. Az egyik legnépszerűbb az az állítás, miszerint, ha valaki nyer egy játékban, akkor az „lefagy” és egy ideig nem ad ki több nyereményt. Ez természetesen nem igaz; valójában, rögtön a következő körben is lehet nyerni.
  6. Beszéljünk még más mítoszokról is... tudnál mondani még egyet? Sok játékos úgy hiszi, hogy azok a nyerőgépek, amelyek a kaszinó kijáratához közelebb helyezkednek el, több nyereményt adnak. Mások abban meg vannak győződve arról, hogy munkanapokon (amikor az emberek kevesebbet játszanak) könnyebben lehet nyerni, mint hétvégén.
  7. Függetlenül attól, hogy miket hallottál, ne felejtsd el, hogy amikor egy online nyerőgépen játszol és lenyomod a pörgetés gombot lehetetlen befolyásolnod a pörgetés végeredményét.
  8. A nyerőgépeknek számos megnevezését ismerjük, ezek közül a legnépszerűbbek: Gyümölcsös nyerőgépek, Harangos nyerőgépek, Póker nyerőgépek, „Puggies” és természetesen a Félkarú rabló..
  9. Az első nyerőgép a világon 1895-ben jelent meg. Az alkotó Charles Fey, aki szakmáját tekintve autószerelő volt, a Liberty Bell nevet adta a játéknak.
  10. Az első videó nyerőgép 1976-ban, Kaliforniában jelent meg. A „Fortune Coin” nevű vállalat fejlesztette ki, bemutatására pedig, a Las Vegas-i Hilton Hotelben került sor.
  11. A legfrissebb becslések szerint, a nyerőgépek jelentik a kaszinók bevételeinek 85%-át.
  12. Az online nyerőgépek a legnépszerűbbek bármely online kaszinóban.
  13. A 20. század második felében megjelent a világ legnagyobb, klasszikus nyerőgépe a „Super Big Bertha”, amely két és fél méter magas, valamint két méter széles. 1950 óta működik.
  14. Az 1895-ben megjelent első nyerőgépet nagyon egyszerű mechanizmus működtette. Napjainkban egy nyerőgép körülbelül 1200 különálló részből áll, súlya pedig megközelíti az 1200 kilogrammot.
  15. Napjainkban 41 országban lehet törvényesen játékautomatákat működtetni. Ez szám 2000 óta egyre növekszik.
Próbáljon ki egy kedvenc játékot ingyen
A Night in Paris Nyerőgép Betsoft Játszik
Book of Ra Deluxe Nyerőgép Novomatic Játszik
Book of Secrets Nyerőgép SYNOT Games Játszik